Debat:

Fra Svogerslev kros facebookside:

SVOGERSLEV KRO MED 4 FLOTTE STJERNER I BØRSEN ⭐️⭐️⭐️⭐️Vi har haft besøg af Ole Troelsø på kroen på en meget travl søndag – og hvilken ære. Men øv hvor vi ikke performede vores bedste.Hver eneste dag, resten af kroens levetid, skal vi sørge for at være bedre end denne aften. Fulde stuer, til fester og selskaber, gav desværre lidt ventetid i ala carten og en trist wienerschnitzel. På trods af, at vi ikke viste hvad vi kan, er vi utroligt stolte af den flotte artikel – og at den lille kro, kan trække så stor opmærksomhed fra Ole Troelsø, Børsen og Pleasure.Vi er så glade for den flotte velkomst og modtagelse, som I alle har givet os. Tusind tak for det!Og så har vi en masse projekter og nye tiltag, som vi glæder os meget til at dele med jer 🙂

Børsen 12. maj 2022

Svogerslev Kro åbner igen.

Efter længere tids lukning i forbindelse med renovering og ombygning åbner kroen igen til oktober.

Kroens nye forpagter – Peter Møller. Mit navn er Peter – jeg er 32 år, bor i Roskilde og er den nye forpagter af Svogerslev Kro. ​Med respekt for stedets historie og kroens DNA, genåbner jeg til oktober, efter en renovering fra inderst til yderst. ​​Det har i mange år været min store drøm at drive Svogerslev kro, så jeg glæder mig til endelig at kunne udleve den drøm 🍴☁️​Vores ambition er at lave mad med afsæt i dygtigt håndværk, de bedste råvarer fra danske – og især lokale – producenter og servere det i afslappede og uhøjtidelige rammer. Rammer, der både er tro mod kroens lange historie, men som samtidig er frisket op og bragt frem i tiden i forhold til indretning og komfort. ​Vi serverer derfor både traditionel kromad – den lange tradition med flamberet peberbøf består – tilført et ala carte kort med nyt ”Peter Møller” pust. Frisk fisk, masser af grønt, godt dansk kød og sund, god mad til børn – men det skal vi nok fortælle meget mere om. ​​Jeg glæder mig meget til at åbne dørene op til den nye kro og til at lave en masse god mad til jer! ​Vi ses fredag 1. oktober.

Roskilde Avis 9. september 2020.

Fortsat restaurant på Svogerslev Kro

Efter at Svogerslev Kro har været inde i en turbulent periode, hvor der var tale om, at den helt skulle nedlægges, vil kommunen nu med en ny lokalplan sikre, at kroen fortsat kan være samlingspunkt i byen.

– Vi har i Plan- og Teknikudvalget besluttet at starte arbejdet med en lokalplan, der slår fast, at kroen skal bevares med en restaurant og tilhørende selskabslokaler. På den måde håber jeg, at vi får skabt en stabil fremtid for dette vigtige knudepunkt i Svogerslev, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Jens Børsting

– Samtidig vil lokalplanen også give mulighed for at skabe boliger i de nuværende værelsesfløje. At opretholde et krav om værelser vil ikke give den økonomi, der skal til for at drive stedet, fortsætter han.Fælles friareal

Derimod er udvalget interesseret i, at krohaven bevares som et friareal for byen, hvor også stierne bevares og forbedres med ny belægning og sikker belysning.

– Samtidig skal forpladsen mod Svogerslev Hovedgade være offentligt tilgængelig både til udeservering og til parkering, siger udvalgsformanden.

Det er den nye grundejer, der har ønsket at ændre dele af Svogerslev Kro til ældrevenlige boliger og samtidig lave en mere tidssvarende restaurant i krostuen. Selve bygningen skal tilbageføres til den oprindelige arkitektur og form. Næste skridt er, at der udarbejdes et egentligt forslag til ny lokalplan for Svogerslev Kro med boliger.

Roskilde Avis – 17. august 2020. Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Svogerslev Lokalhistoriske Forening ser vi det, der er ved at ske med kroen, som et skred i den forkerte retning. Vi må huske på, at kroen er- og har altid været et vartegn for byen. Hvvis den forsvinder, vil der jo ikke længere være noget som Svogerslev er kendt for. Derfor har vi den holdning, at vore lokale politikere og byrådet må stramme sig gevaldigt op i denne sag, så de ikke bare venter på at blive kørt over af en trommel. Når vi kigger tilbage på, hvad kroen har betydet for byen og området her, så har den altid været et samlingspunkt, både for det festlige og mere kedelige. Her har været alt fra fastelavnsfest til bankospil og meget andet sjovt. Tidligere har kroen også haft kriser, men så kom der nye folk og købte den, så den igen kom i sving, da det så mest sort ud. Alle disse gode mennesker ville vende sig i graven, hvis de vidste, hvad der nu er under opsejling. Hvis Svogerslev Kro forsvinder, vil byen også sygne hen, og det er vel ikke det, at man er ude på ?? Da kroen blev sat til salg, kom vi med den ide, at kommunen kunne købe den og lade alle foreninger i Svogerslev komme der. Men nej, det vil man ikke. Men nu må de så finde ud af hvad de vil. I Svogerslev Lokalhistoriske Forening vil vi kæmpe for, at kroen fortsætter. For det er et stykke kulturarv for hele området, fordi Svogerslev Kro er noget helt særligt med en historie gennem næsten 300 år. Hvis kroen lukker, hvor skal foreninger og lokale folk så holde møder og fester.

Svogerslev Lokalhistoriske Forening, Formand Hugo Madsen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *